17 August, 2011

Primul ajutor

Tu ce stii despre primul ajutor? Cum se acorda?

Luand cazul videoului de mai jos, in primul rand ca si om care se suie pe motocicleta, asigura-te ca ai casca prinsa de bostan cu sistemul de inchidere/prindere si nu doar ca si protectie pentru freza cu gel.
In al doilea rand, asigura-te ca nu ai prieteni la fel de idioti ca cel de mai jos, care dupa ce cade bine de pe motor, il smotocesc, ridica in fund, il pun pe burta desi el nu prea mai da nici un semn de ok.

Ah, si fii sigur ca pe un drum ud, cu niste cratere cat o masina mica sa nu mergi cu viteza!
Nu viteza ucide ci oprirea brusca!

Daca esti sensibil la filme cu accidente te rog sa nu dai play. Nu este cu continut extrem dar poti vedea una bucata motociclist aruncat pe sosea ca o carpa la spalat...


1 comment:

  1. Nu am dat play la video, caci nu imi place sa vizualizez astfel de clipuri. Insa, este f important sa stii sa oferi primul ajutor. De ce in toate institutiile si indiferent de domeniu ti se ofera cursuri de prin ajutor, imediat ce te "pregateste" (traininguri oferite) pt acea profesie, in afara?
    E o chestie de bunul simt, e o chestie de sens. Lucruri simple, pe care nimeni nu ne invata sau de fapt nici noi nu suntem educati in spiritul de a cere aceste informatii care se ofera gratuit in centre precum Crucea Rosie sau altele de acest gen.
    E f important sa stii macar cateva manevre de prin ajutor, in cazuri de accidente cu sange, fara sange, pirderea constiintei si asa mai departe.

    ReplyDelete