06 October, 2011

Beneficiile la un job nou

Nu inteleg cum se lasa atrasa lumea de anunturi pentru joburi care la beneficii includ telefon mobil si masina de serviciu.

Clar ca la telefonul ala nu o sa poti sa vorbesti moca in orice retea si oricate minute indiferent de firma (bine, poate in afara de Vodafone si Orange dar nici acolo nu-s sigur). Sunt sigur ca majoritatea au deja smartphone ca e la moda iar de la firma, cel mai probabil vei primi un amarat de Nokia, care in cel mai bun caz are semnal bun si bateria tine 2-3 zile. Deci il vei tine in buzunar cand iesi in oras ca sa nu te faci ras.

La masina la fel, majoritatea firmelor au o limita de kilometri pe care poti sa-i parcurgi in scop personal si sa tinem cont ca majoritatea firmelor care au acum parc propriu, le echipeaza cu sisteme de monitorizare prin GPS. Se duce orice cafea de la pranz cand suna telefonu si zici ca esti la client, gratarele pe valea Prahovei sau valea Zizin si plimbarile pana in Poiana cand vin rudele in vizita.

Obiectele astea se dau in principal pentru ca cu ele iti faci treaba, esti (de ex.) agent de vanzari, ai nevoie sa suni si sa fii mobil in acelasi timp, de aia se da! Nu pentru ca ai un job mediocru de birou si esti asa de bun incat meriti masina sa te plimbi moca cu ea oricat si telefonu ca sa-ti suni rudele seara cate 2 ore.

Este vorba de joburi sub cele de middle-management, cele care se regasesc pe siteurile de joburi...

2 comments:

  1. De aia e mai fain sa lucri de acasa, cum fac eu. Eh, macar pentru un timp.

    ReplyDelete
  2. Manuel, de ce nu pentru totdeauna? Nu te-ai putea obisnui? :)

    ReplyDelete